Las Americas

tirsdag, november 30, 2004

Saa dukkede de endelig op!Peru. En landevej naer graensen til Bolivia den 30. oktober

Vi havde koert hele morgenen, og nu var det i hoejeste grad blevet frokosttid. Det betoed, at vi havde stillet vores motorcykler foran en restaurant, der fangede forbikoerende gringoer og andre med et "Comida Turistico-skilt" stoerre end selve skiltet med navnet. Reglen paa turen har vaeret, at jo hyggeligere, mere primitivt, mere befolket og billigt et sted ser ud, desto bedre smager maden. Men nu var det virkelig blevet tid til frokost paa denne oede landevej, hvor alt lukker efter 13.30.

Velbaenket med udsigt til motorcyklerne og en lettelse over, at der ikke var meget mere turistico over stedet end skiltet ude foran, goer vi klar til suppen. Bag vores motorcykler dukker pludselig en meget mere pakket kvaern op med to mennesker paa. De stopper og begynder at studere vores motorcykler intenst. Det er tydeligt, at de ogsaa er paa en lang rejse. De er de foerste langtursrejsende paa motorcykel, vi har moedt paa vores tur. Der var en argentiner med sidevogn i Panama vi overhalede et par gange, men han saa ikke ud til at ville stoppe. Jeg havde regnet med at moede faeller i et vaek, men det er maaske slet ikke saa almindeligt at koere denne tur.

Nu stod de foerste af slagsen udenfor, og vi var sikre paa, at de ville komme ind. De var kun stoppet paa grund af vores motorcykler pakket med top paa. Ganske rigtigt kommer en storsmilende hoej moerk slank mand og en lidt mindre, men ligesaa smilende, kvinde ind og kigger sig om efter cyklernes ejere. Med vores styrthjelme paa bordet er den soegen hurtigt overstaaet. Herno er Argentiner og hans kaereste waliser. De begyndte deres rejse for en maaned siden i Buenos Aires og i dag havde de krydset graensen fra Bolivia. Og saa koerer de turen paa en Kawasaki KLR650. Det er den samme motorcykel som vores, bare pakket udover alle fysiske graenser. Den er fra 1993 og koerer upaaklageligt, hvilket er soed musik for Mikkel og mig, der sender vores motorcykler hjem til Danmark.Snakken gaar livligt om alt fra motorcykel-vedligeholdelse over edb-priser i Bolivia til praesidentvalg i USA. Vi faar mange oplysninger om daarlige veje i Bolivia. Det er her, vi regner med at opleve de vaerste veje - og det bliver bekraeftet. Blandt andet har de ingen broer ude paa landet, hvilket giver sjove/vanskelige udfordringer. Vi snakker en lille time, foer den truende kulde, der tager over for solen i Andesbjergene, tvinger os til at koere i hver vores retning.


0 Kommentarer:

Send en kommentar

<< Hjem