Las Americas

onsdag, november 24, 2004

Det hoerer med til historien...

at vi generelt har foelt os enormt sikre paa hele denne tur. Robins moede med den dystre side af virkligheden i Paraguay kunne sagtens vaere sket bag Hovedbanegaarden i Koebenhavn. Det goer det ikke mindre ubehageligt, men vi synes, at hele billedet skal med.

Hvis vores rejse i Latinamerika skulle vaere forloebet i forhold til velmenende menneskers og diverse rejseboegers advarsler, skulle vi have kaempet os igennem et virvar af korrupte betjente, pengegriske kidnappere, snu lommetyve, aggresive soldater og knivstikkere uden skrupler. Men dem har vi ikke moedt paa vores fem maaneder og 20.000 km lange rejse. Vi har hoert en masse om dem, men det er som regel fra folk, der gerne vil have, at vi bliver i deres by eller land fremfor at drage videre. Saa faar vi alle de vaerste historier om naboerne.

Vi har rejst i oede bjergomraader og gaaet sent om natten i enorme storbyer, og vi har aldrig foelt os truet eller urolige. Kun en enkelt strandby i Honduras havde et eller andet skraemmende over sig og fik os til at foelges, naar det blev moerkt. Men det var bare en fornemmelse.

Motorcyklerne laaser vi altid fast i en sikker gaard ved hotellerne, men ogsaa de maa have foelt sig ret sikre paa hele rejsen.Det her skal ikke vaere en opfordring til at tage let paa sikkerheden i Latinamerika, hvor mange folk bliver kidnappet og roevet, men det er altsaa ikke noedvendigt at kigge sig over skulderen konstant.

0 Kommentarer:

Send en kommentar

<< Hjem