Las Americas

onsdag, september 29, 2004

Whale watching

Da Tejs og jeg ankom til kysten, havde det regnet ned hele dagen. Vi var gennembloedte men fik et rigtig godt sted at bo til naesten ingen penge. Stedet var faktisk en mindre lejlighed. Vi havde hver et vaerelse + et koekken spisevaerelse og selvfoelgelig bad/toilet. Pladsen blev dog hurtigt fyldt ud med vaadt udstyr og toej, der skulle haenge til toerre.

Vi havde flere planer for hvad vi gerne ville da vi satte os ned og spiste om aftenen. Meget heldigt fik vi kontakt til den lokale baadkaptajn inden vi begyndte at spise. Han moedte os paa restauranten kort efter.
Efter laengere tids forhandlinger og forklaringer om muligheder og priser endte vi op med foelgende plan. En hvalsafari med indlagt snorkeltur og senere skilpaddetur med en lokal ranger SENT om natten for at se padderne ligge aeg.

Kaptajnen garanterede os naermest at vi ville se hvaler da en pukkelhval og hendes unge holdt til lige i naerheden. Jeg var dog mildest talt noget skeptisk overfor den besked. Min tid som dykkerguide har laert mig at man skal passe MEGET paa med at love den slags.
Kaptajnen virkede nu reel nok og fortalte at snorklingen nok ikke ville blive det store paa grund af at sigtbarheden var saa daarlig. Det var jo regnsaeson (nu stolede jeg lidt paa ham igen.)

Ud gik det naeste dag. Der var kun Tejs og jeg paa baaden. Det var jo slet ikke en saa daarlig start. Vi skulle snorkle foerst. En plan der dog hurtig blev lavet om da vi saa sigtbarheden ved revet. Danmark kunne have vaeret bedre. 1.5, max-2 meter sigt.

Saa vi fortsatte videre. Nu skulle der spottes hvaler.
Der gik en halv time...
der gik en time....
Nu var jeg ved at taenke at han havde snoeret os. Svindler.. damm.
Saa skete det.. En stor taage sprang op fra havet. Hvaler....

Ganske rigtig 2 pukkelhvaler, en mor og hendes unge. Ungen havde ifoelge kaptajnen vaeret i lege humoer tidligere paa ugen og sprunget ud af vandet. Det fik vi dog ikke at se men vi fulgte dem ganske taet den naeste halve time. Jeg havde egentlig haabet paa at kunne komme i vandet med dem. Men de var ikke rigtig indstillet paa at interagere med andre arter den dag og med din fart de skoed skulle jeg have haft en undervandsscooter hvis jeg bare skulle goere mig forhaabninger om at foelge med...

Videre gik det mod en kort snorkeltur der ikke var soenderligt imponerende grundet sigten.
Jeg tror desuden, at Tejs har et og andet at fortaelle om vores skildpaddetur.



1 Kommentarer:

  • Hi
    levaquin
    [url=http://levaquin.abc-herbal.com]levaquin[/url]
    levaquin
    [url=http://levaquin.abc-herbal.com]levaquin[/url]
    levaquin
    [url=http://levaquin.abc-herbal.com]levaquin[/url]
    levaquin
    [url=http://levaquin.abc-herbal.com]levaquin[/url]
    Bye

    Af Anonym, kl. 7:41 AM  

Send en kommentar

<< Hjem