Las Americas

søndag, august 08, 2004

gerick

jeg har lige mødt gerick. En sort mand sidst i 40'erne. Han arbejder som "public relations ambassador". det vil sige at han gaar rundt omkring de store shopping malls her i SF og sørger for at fjerne de hjemløse og andre uønskede elementer fra fortovene uden foran de store malls, saadan at turisterne ikke bliver forstyrret, eller foeler sig utrygge. Det arbejde for han 11$ for i timen. han har en arbejdsuge paa 40 timer.

Til en husleje paa 450$ om maaneden er der ikke mange peng e tilbage og det er et haardt job at traske op og ned af bakkerne. han drømmer om at skrabe nok penge sammen til en motorcykel. men da han er sidst i 40'erne skal han ogsaa tænke paa at skrabe lidt penge sammen til sin pension.

og det er vel ikke svært at forestille sig at han hader sit job.

SF by night er meget interessant. Jeg staar inde i et maal og overfoere min digitale billeder til en CD. Da jeg kommer ind har de naesten lgie fanget en butikstyv. Politiet kommer og tager ham med. Der gaar ca. et kvarter og saa lyder der igen en masse raaben og skrigen. 2 security folk kommer stormende ud fra et baglokale og da jeg kigger op er der vildt slagsmaal ved udgangen.

Det viser sig at en butikstyv har proevet at loebe ud af butikken efter at vaere blevet opdaget. De ansatte proever at holde ham tilbage og det tager 5 mand og 5 minutters slagsmaal foer tyven er faldet til ro og indser slaget af tabt.

Hvad der undre mig mest er de ting han har stjaalet. omkring 5-6 pakker med affoeringsmidler og lidt asthma medicin...

Det viser sig at det vist mest var en hit and run aktion. Tyven skyndte sig ind, huggede hvad der var i naerheden og lignede medicin og skyndte sig ud igen.

Kort efter mit moede med Gerrick sker der noget andet mystisk. Paa vej over gaden kommer en mand stormende med en anden mand bagefter. Igen udvikler der sig en vild slaaskamp, men da jeg lige paa det tidspunkt ikke kunne finde mine noegler til motorcyklen er mine tanker koncentreret andetsteds. Da jeg igen finder dem, er der stadig fuld gang i slaaskampen. Manden der aabenbart er endnu en butikstyv ligger og sparker til hoejre og venstre med 3-4 snart 5 security folk og butiks ansatte over sig. Det lykkes ham at sparke en ad de ansatte i hovedet, en vagt falder over ham, ind i vaeg og slaar sig selv ud. kort efter kommer politiet til stedet manden bliver lagt i haandhjern og foert ind i baglokalet i butikken.

Paa det tidspunkt taenker jeg at det maaske er paa tide at komme videre ned til motorcykel.

Der gaar lidt tid og jeg kommer en blok ned af gaden, ligepludselig ser jeg den samme mand komme gaaende ud fra en anden indgang til mall'et. Begge haender under sin bluse, (han har tydeligvis stadig haandhjern paa) skynder sig over gaden og forsvinder i maengden...

Jeg gaar hen til min motorcykel og koere ud til motellet.

1 Kommentarer:

  • Hallo derude!
    Vi er mange der savner opdateringer på hjemmesiden! (er jeg overbevist om)
    Først har I gjort os totalt afhængige af at gå ind og læse spændende rejsebeskrivelser nærmest dagligt - og nu er jeg gået forgæves i umindelige tider. Man går jo og bliver helt urolige for jer!

    Stretch that pen around the world!

    Håber I oplever en masse derude og passer godt på jeg selv og hinanden.

    Med venlig hilsen
    Fætter Claus (Tejs')

    Af Anonym, kl. 12:05 PM  

Send en kommentar

<< Hjem